Warning: Undefined variable $fooldalon in /var/www/xilion.hu/html/index.php on line 4
Az üzem - Xilion
Xilion

Az üzem

2015 januárjában megindult a termesztés szári telephelyünkön felépült új gombatermesztő létesítményben. A beruházást a Darányi Ignác EMVA kertészet korszerűsítése jogcímen elnyert 218 millió forintos támogatás tette lehetővé. Ez további 50 millió forinttal egészült ki az új technológiai berendezések beszerzéséhez.

Kiemelt céljunk volt a lehető legegészségesebb élelmiszer előállítása.

Az új üzemben a jelenleg elérhető legmagasabb színvonalú holland technológia került beépítésre, amelynek segítségével sok azelőtt kézi erővel végzett munka feledésbe merült. A gomba növekedéséhez szükséges ideális paraméterek irányítását központi számítógepes rendszer teszi lehetővé. A mintegy 3400 nm alapterületű új csarnoképületben 14 termesztőhelyiség, hűtők, a csomagoláshoz szükséges kiszolgálóhelyiségek, valamint szociális helyiségek is helyet kaptak.

Egyedülálló, egy kamionnyi alapanyag fogadására alkalmas termek teszik lehetővé, hogy a magyar vásárlóközönség minden nap frissen szedett gombához juthasson. Ugyancsak a kiemelkedő minőséget szolgálja a gyorshűtő, amely 10 raklap gombát hűt 2 Celcius fok alá 1 óra alatt. Ez által a Xilion Gomba termékek szavatossági ideje napokkal meghosszabbodik.

A gombatermesztőház pályázati úton elérhető források bevonásával valósult meg.

xilion üzem

 

üzem

 

xilion gomba

 

üzem

 

© 2024 Xilion Kft.
         FőoldalCégtörténetAz üzemA településMinőségpolitikaVásárlóinkKapcsolatÁlláslehetőségekSajtó
english magyar